نکات طلایی بهداشت دهان و دندان

۰۳ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۹ کد : ۳۱۴۲۱ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۸۵۹
دندانها نقش مهمی در جویدن غذا، صحبت کردن و زیبایی صورت ما دارند و سلامت دهان و دندان به عنوان دریچه‌ای برای سلامت کل بدن است.
نکات طلایی بهداشت دهان و دندان

به گزارش وب دا مرکزی، رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه سلامت دهان و دندان موهبت بزرگی است که بر همه ابعاد زندگی ما تأثیر دارد، اما اغلب ما قدر آن را به خوبی نمی‌دانیم، گفت: بهتر است بعد از هر بار خوردن مواد غذایی دندانهایمان را مسواک بزنیم ولی باید حداقل دو بار در روز شب قبل از خواب و صبح قبل و یا بعد از صبحانه مسواک بزنیم و به جای خمیر دندان از نمک یا جوش شیرین برای مسواک کردن استفاده نکنیم.

دکتر مژگان میرشفیعی افزود: در صورتی که خمیر دندان در دسترس نداشتیم با آب خالی مسواک کنیم و قبل از مسواک زدن حتما نخ دندان بکشیم؛ مسواک یک وسیله شخصی است و هرگز نباید از مسواک فرد دیگری استفاده کنیم و مدت مناسب استفاده از هر مسواک ۳ تا ۴ ماه است.

وی افزود: روش درست مسواک زدن به گونه ای است که باید ابتدا دهان را با آب بشوییم و سپس به اندازه یک نخود از خمیر دندان را در موهای مسواک فروببریم.

وی تاکید کرد: برای اینکه تمام دندانها مسواک شوند بهتر است همیشه به یک ترتیب مسواک بزنیم؛ مثلا اول فک بالا از سمت راست به چپ بعد فک پایین از چپ به راست، دندان های فک بالا را با حرکت مسواک از مجاور لثه به سمت پایین و با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از بالا به پایین سطوح داخلی دندان های جلو را مسواک کنیم سطوح جونده دندان های بالا را با عقب و جلو بردن مسواک تمیز کنیم.

میرشفیعی در ادامه خاطرنشان کرد: دندان های فک پایین را با حرکت مسواک از مجاور لثه به سمت بالا و پشت دندان های جلو را با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از پایین به بالا و سطوح جونده دندانهای پایین را مثل فک بالا با عقب و جلو بردن مسواک کنیم و هر نوبت مسواک زدن باید ۳ تا ۴ دقیقه طول بکشد.

رییس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی گفت: اگرچه مسواک زدن مهمترین و موثرترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان است، ولی برای پاک کردن کامل دندان ها به خصوص در سطوح بین آنها قبل یا بعد از مسواک زدن از نخ دندان استفاده کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: پس از اینکه نخ را وارد فضای بین دندانی کردیم ابتدا نخ را به کناره یکی از دندان ها تکیه می دهیم و با ملایمت به زیر لبه لثه می بریم و آن را به سطح کناری دندان می چسبانیم و چند بار به طرف بالا و پایین حرکت می دهیم؛ این کار را برای تمام سطوح دندان ها با دقت انجام دهیم و حتما یادمان باشد پشت آخرین دندان هر فک را مثل دندانهای دیگر نخ بکشیم.

گیتا نادری - خبرنگار وب دا مرکزی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک


( ۴ )

نظر شما :