طراحی نرم افزارهایی برای مقابله با کم تحرکی و بی تحرکی

۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۵۸ کد : ۱۷۸۴۰ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۷۷
رییس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک از طراحی نرم افزارهای هوشمند تحرک بدنی توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک خبر داد.
طراحی نرم افزارهایی برای مقابله با کم تحرکی و بی تحرکی

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر پری میرشفیعی گفت: افراد علاقمند به ورزش می‌توانند از نرم افزارهای هوشمند تحرک بدنی برای انجام تحرکات مناسب بدنی استفاده کنند که اپلیکیشن فیت آسا به عنوان پایلوت کشوری در دسترس بوده و قابل اجرا است.

وی افزود: ۷۰ درصد بیماری‌ها بر اثر بی تحرکی به وجود می‌آیند که دلیل آن ماشینی شدن زندگی و کم شدن تحرک جسمی است، به طوری که سبک زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع در کنار تغییرات بوجود آمده در سبک زندگی افراد همه و همه افراد را به سمت کاهش تحرک سوق می‌دهند.

وی تاکید کرد: کم تحرکی یکی از مشکلات جدی در جوامع امروزی است که می‌تواند عوارض زیادی در پی داشته باشد و نشستن‌های طولانی مدت می‌تواند سبب بروز مشکلات زیادی برای افراد شود.

میرشفیعی در ادامه خاطرنشان کرد: در استان مرکزی ۵۴.۷ درصد از جمعیت دچار کم تحرکی هستند که باید تا چهار سال دیگر این آمار ۲۰ درصد کاهش یابد.

رییس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، یادآور شد: آخرین آمار مربوط به تحرک بدنی و چاقی و اضافه وزن در استان به اجرای پیمایش عوامل خطر سال 1395 می‌باشد، که در آن شیوع کم تحرکی در جمعیت استان 54.7 درصد می‌باشد و شیوع چاقی و اضافه وزن 59.3 درصد است.

وی افزود: کاهش 20 درصدی کم تحرکی و  ثابت نگه داشتن وزن افراد از جمله اهداف اصلی سند پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر است که امسال با جدیت دنبال خواهد شد.

وی گفت: بر اساس تحقیقات وزارت بهداشت تحرک و فعالیت، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد و طبق این بررسی  افرادی که حداقل تا دو سال قبل از آلودگی به ویروس کرونا فعالیت بدنی کمی‌ انجام داده‌اند، نسبت به افراد پرتحرک‌تر، بیش‌تر در معرض خطر بستری شدن بر اثر بیماری کووید ۱۹ قرار گرفته‌اند.

میرشفیعی تاکید کرد: در این شرایط که خطر بیماری کرونا وجود دارد و امکان استفاده از تجهیزات ورزشی کم است، افرادی که علاقمند به ورزش هستند می‌توانند از نرم افزارهای هوشمند تحرک بدنی برای انجام تحرکات مناسب بدنی استفاده کرد که اپلیکیشن فیت آسا قابل دانلود از کافه بازار، نرم افزاری است که توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان پایلوت کشوری در دسترس بوده و قابل اجرا است.

وی با بیان اینکه یکی از مخاطرات جدی حوزه سلامت قبل از شیوع ویروس کرونا، بیماری‌های غیرواگیر بودند، گفت: دلیل عمده  این کم تحرکی به میزان قابل توجه در جمعیت کشور و نیز تغذیه ناسالم است که باید بر کم تحرکی به عنوان عامل مخاطره سلامت آحاد جامعه فائق آییم.

دکتر میرشفیعی در پایان مصرف سبزیجات غنی از نیترات، مانند کاهو، اسفناج، کلم پیچ  را مفید برای سلامتی دانست و از مردم خواست در مصرف غذاهای سالم نهایت دست ودلبازی را داشته باشند.


( ۲ )

نظر شما :